Voorstelling

Dienstencentrum 't Klavertje is gegroeid onder impuls van enkele ouders. Zij vonden het heel belangrijk, dat hun zoon of dochter met een fysieke handicap, een aangepaste dagbesteding kreeg.

In mei 1984 wordt dan ook vzw Mensen voor Mensen opgericht. Na enkele tijdelijke projecten komt de eerste officiële erkenning van het VAPH er in januari van het jaar 1991. Het dagcentrum De Heuf in de Groenstraat te Houthalen-Helchteren kan van start gaan. In 1998 staat het Dienstencentrum 't Klavertje mee aan de wieg van vzw Stijn. In datzelfde jaar wordt onder initiatief van Coma Limburg, dagcentrum De Botermijn te Beringen opgericht, specifiek voor personen met een Niet-Aangeboren Hersenletsel.

Doorheen de jaren werd de nood aan aangepast woningen met ondersteuning steeds duidelijker. Onder impuls van de Vriendenkring 't Klavertje, de gemeente Houthalen-Helchteren, de Provincie Limburg en de Sociale bouwmaatschappij Kempisch Tehuis, is Laekerveld gerealiseerd. Een prachtig project voor 28 personen met een fysieke handicap.

Maar er bleven noden. Daarom bouwde we in samenwerking met De kantonnale Bouwmaatschappij Beringen 20 appartementen in Paal-Beringen: Beukenveld genoemd.
Ook ons dagbestedingsaanbod werd ondertussen uitgebreid. In samenwerking met Sint-Gerardus opende in 2011 “de Werkmix” in Zonhoven. Een atelier gericht op semi-industrieel werk.
Voor personen met een handicap die graag zinvolle arbeid verrichten in de reguliere sector, maar geen betaalde arbeid, is er de dienst “begeleid werken @work” opgestart.

Op dit moment bouwen we een nieuw dagcentrum, 4 extra studio’s en administratieve ruimtes in de Oudstrijderslaan te Houthalen. Daarnaast is er ook de principiële beslissing genomen om een nieuw woonproject te starten op de Welzijnscampus in Genk centrum. Dit in samenwerking met de Sociale Bouwmaatschappij Nieuw Dak.

Ook in het kader van de persoonsvolgende financiering is Dienstencentrum ’t Klavertje een pionier binnen Vlaanderen. Reeds bij de start van Laekerveld in 2003 werden met de toenmalige PAB-budgetten, volledige woonondersteuning geboden.

Kortom Dienstencentrum 't Klavertje, wenst op een creatieve en dynamische wijze een antwoord op de vele zorgvragen van volwassen personen met een fysieke handicap.

Voor meer informatie kan u contact nemen met de sociale dienst.


© vzw Stijn - 2017