GOEDE SCORE VOOR DE WERKMIX, DE BOTERMIJN EN LAEKERVELD
Dienstencentrum 't Klavertje streeft er naar om elke dag kwalitatieve zorg aan te bieden. Dat we goed bezig zijn, werd bevestigd. Onze dagcentra: De Botermijn en De Werkmix, maar ook de woonvorm Laekerveld kreeg een onaangekondigde inspectie. Een onafhankelijk onderzoek van de Vlaamse overheid gaf De Botermijn, De Werkmix en woonvorm Laekerveld goede punten. Ze hadden direct contact met de aanwezige begeleiding en zorggebruikers en zagen dat het goed was. De drie inspecties waren dan ook allemaal positief!


RTH OF RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE HULP
De zorg voor personen met een handicap, is vanaf januari grondig gewijzigd. De persoon met een handicap dient nu te beschikken over een eigen Persoons Volgend Budget. Met dit budget kan hij de zorg in kopen in de voorziening naar zijn keuze. Indien je nog geen Persoons Volgend Budget hebt, kun je toch al beperkte zorg krijgen. Het VAPH noemt dit Rechtstreeks Toegankelijke Hulp. Iedere persoon met een handicap heeft met andere woorden recht op beperkte ondersteuning. Denk hierbij aan 1 tot maximaal 2 dagen dagcentrum/week of begeleid werken of 36 logeerdagen per jaar. Binnen ’t Klavertje helpen we jullie graag verder! Bij vragen, neem gerust contact op met onze sociale dienst: Hilde Snyers

WEEK VAN DE VRIJWILLIGER
Van 4 tot en met 12 maart 2017 vond de week van de vrijwilliger plaats. Een week om te bedanken! Zowel in onze woonvormen als in onze dagcentra zijn er heel wat vrijwilligers actief. Bedankt! Want heel veel is maar mogelijk met jullie hulp!
Nadine vertelt je hoe zij haar vrijwilliger Mathieu leerde kennen:
5 jaar geleden zette ik een aankondiging in de krant. Een nieuwe vriendschap was geboren. De eerste kennismaking met mijn vrijwilliger verliep heel vlot. Mijn T-shirt van Cuba gaf de doorslag. We hadden direct een gespreksonderwerp. De eerste schuchtere stappen zetten we in Houthalen op de markt en in de winkels, maar al snel leerden we ook de geneugten van de koffiehuisjes kennen, en dan maar zingen: “Nadine waar is mijn feestneus. Nadine waar is mijn neus. Het klikte goed tussen ons. Mijn aanstekelige lach en een enthousiaste ontvangst kon mijn vrijwilliger wel bekoren. Onze horizon verplaatste zich naar Genk shopping, Bokrijk en zelfs de Belgische kust. We bezochten er het Serpentarium, Sealife en heel wat winkels en zelfs de camping waar ik 15 jaren met mijn ouders de vakantie heb doorgebracht. Als ik een dagje naar de shopping ga probeer ik meerdere vrijwilligers daarbij te betrekken: Mathieu in de voormiddag en Marleen in de namiddag. Zo is mijn dagje heerlijk gevuld. Elk jaar word ik bijgestaan met mijn deelname aan micromix. Dan breng ik met mijn optreden een ode aan mijn vrijwilligers. Om alle vrijwilligers te bedanken, voor al die leuke momenten, nodigt Laekerveld, waar ik verblijf, hen elk jaar uit op het vrijwilligersfeest waar ze eens lekker kunnen eten, drinken en kletsen.
Heb jij interesse in vrijwilligerswerk?
Maak dan nu een afspraak om de mogelijkheden van vrijwilligerswerk te bespreken. 011/52.61.60

TOT OP ÉÉN VAN ONZE ACTIVITEITEN!
21 & 22 april 2017 – Wijndegustatie (zie uitnodiging in ons nieuwsoverzicht)

GEEF JIJ JE E-MAILADRES AAN ONS DOOR? DAN VERSTUREN WE JE KLAVERTJESINFO DIGITAAL! info@kla.stijn.be
ZO DENKEN WE SAMEN AAN HET MILIEU!