20 jaar Vliegden Noord
  01-10-2018
 
2018 is voor Vliegden Noord een speciaal jaar. Het dagcentrum bestaat op 1 september 20 jaar en vierde dit jubeleum met enkele activiteiten. In mei hielden we een echt gala-diner in Food Emotions in Hamont.
In september waren er leuke work-shops voor de verschillende woonvormen.
Op vrijdag 28 september was een receptie voor deelnemers, familieleden, vrijwilligers, medewerkers wereldwinkel, … Het was een gezellig samenzijn met hapjes, drankjes, een kleine tentoonstelling, enkele toespraken, een foto-reportage, … Als ‘kers op de taart’ was er de lekkere feesttaart gebakken door Patricia!
Op naar de volgende 20 jaar!

  Personeelsuitstap
  03-05-2018
  Hierbij enkele sfeerfoto's van een welgeslaagde personeelsuitstap naar de dierentuin van Antwerpen!
Nog maar net op de trein en er werd al flink gestart met de zoektocht naar de verborgen schat in de zoo. Mooi om te zien hoeveel winnaarsmentaliteit er bij het personeel van De Klimroos aanwezig is!
Een dikke pluim voor Werner die deze leuke zoektocht tot in de puntjes had uitgewerkt!
Een dikke proficiat aan het team van De Wiek die het eerst de schat gevonden hebben.
Als afsluiter van deze namiddag zijn we bij Rest-eau-café Dommelslag een hapje gaan eten.

  Ontbijten tvv De Klimroos
  26-02-2018
  Gisteren, zondag 25 februari werd het jaarlijkse ontbijt tvv De Klimroos georganiseerd in het Michielshof te Achel.
Ruim 430 personen sloten aan het buffet aan voor een heerlijk ontbijt of genoten thuis van een heerlijke ontbijtmand. 430 x bedankt! Natuurlijk ook een dikke merci aan de vele vrijwilligers die zijn komen helpen om er weer een geslaagde editie van het Klimroosontbijt van te maken!

  Nieuwjaarsreceptie
  15-01-2018
  Vrijdag 12 januari vond de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie van de Klimroos plaats.
Een fijne bijeenkomst waar we elkaar de allerbeste wensen voor 2018 konden toewensen.
's Namiddags was bestemd voor de zorggebruikers. Vliegden Noord en hun 'super vrijwilligers' zorgde voor de heerlijke hapjes en drankjes.
Michelle, de dochter van Rita zorgde voor de welgesmaakte muzikale toets!
's Avonds was het de beurt aan het personeel.
Een welgemeende dankjewel aan onze vrijwilligers voor hun warm gebaar!

  Tot ziens Myriam!
  05-01-2018
  Op donderdag 21 december werd 'ons Myriam' een mooi afscheid van een prachtige loopbaan aangeboden in Vliegden Noord.
' t Was een dag vol met verrassingen en een fijne afsluiter van vele mooie jaren op Hoeve Stijn en in De Klimroos.
Dankjewel Myriam, we blijven de vele mooie herinneringen 'koesteren'!

  Klimroos for Life
  20-12-2017
  In het kader van de warmste week, organiseerde de directie gisteren "Klimroos of Life", waarbij men plaatjes voor iemand kon aanvragen met daarbij een warme boodschap! Het werd een zeer geslaagde dag!
We kregen ook nog het bezoek van onze goede vrienden 'De Streetbikers', die ons weer een hele mooie cheque zijn komen overhandigen!

  Geschenkenbeurs 2017
  08-12-2017
  Enkele voorbeelden

  Personeelsfeest
  20-10-2017
  Enkele sfeerbeelden van een geslaagd personeelsfeest!

  Familiedag De Vliegden
  13-10-2017
  Om de 2 jaar organiseren de dagcentra Vliegden Noord en Vliegden Oost een familiedag. Dit jaar brachten de deelnemers samen met hun familieleden een bezoek aan het mooie dierenpark ‘Zoo-Parc Overloon in Nederland’.
Het was een super fijne uitstap waar iedereen van heeft genoten: een lekker stukje appeltaart met koffie bij aankomst, een mooi natuurpark om te verkennen, lekkere belegde broodjes en natuurlijk de talrijke mooie dieren als kers op de taart! En oef….buiten een enkele bui bleef het gelukkig droog!

  Patricia 25 jaar dienst
  21-09-2017
  ‘Ons Patje, Patice, Pattie, Patricia’ 25 jaar in dienst!
Een collega met zoveel mooie namen, die moet wel geliefd zijn door iedereen hé! We konden het dan ook niet laten om ze eens heerlijk te verrassen voor haar 25 jaar dienst.
De dag startte in Vliegden Noord met een polonaise op het carnavalsliedje (hoe kan het ook anders…) ‘het feest kan beginnen want wij zijn binnen!’
Na de koffie met pannenkoekjes werden de presentjes bovengehaald: een leuke kaart met passende tekst en hoe kan het ook anders ‘Een speciale Vlieger voor ons Patricia’.
Een liedje mocht natuurlijk ook niet ontbreken: ‘Van mijn caravan ben ik superfan’! Na wat keuvelen en foto’s uit de ‘oude doos’ vertrok ze geblinddoekt naar haar plek waar haar avontuur 25 jaar geleden begon: ‘Sint-Oda’.
Op Sencity hebben we ons frietje lekker laten smaken en nadien de benen even gestrekt bij een wandeling aan de molen

  Enkele sfeerfoto's van de zomer in Vliegden Oost
  11-09-2017
  Enkele sfeerfoto's van de zomer in Vliegden Oost

  Buitenbeenpop: enkele sfeerfoto's van Vliegden Oost
  08-09-2017
  Buitenbeenpop: enkele sfeerfoto's van Vliegden Oost

  Klimroosfeest: 16 juni 2017
  23-06-2017
  Op 16 juni 2017 waren het de jaarlijkse Klimroosfeesten. Na het overheerlijke Italiaans buffet werd er volop meegezongen en gedanst. In De Klimroos weten ze wat feesten is, zoals je kan zien op de foto's.

  Personeelsuitstap: De Klimroos gaat ‘ter wiel, ter bos en in de lucht’!
  22-05-2017
  Om half 2 werd iedereen aan De Open Poort verwacht met een vervoermiddel met als code: “met wielen, zonder motor en de gewone fiets is verboden”. Alzo vertrok het hele konvooi naar het sportcentrum van Dommelhof met steppen, tandems, orthopedische fietsen, rolstoel, go-cart, duo-fiets, skateboard, …
Na een aperitiefje vlogen we er allemaal helemaal in: De Klimroos veranderde plots in een groep scoutsleden (of Chiro of KLJ, ..) die maar 1 doel hadden: ‘dit spel zal ons team kost wat kost winnen’!
Er werden snoepjes gezocht in een kom bloem, voor ’t snels een touw doorbranden, geblinddoekt een parcours afleggen, een papieren bootje plooien en op de Dommel laten varen en weer opvissen,…. De grootste uitdaging was voor de echte durvers: een heus survivalparcours afleggen!
Dan werd er ook gedacht aan de hongerige magen en kon er gesmuld worden van lekkere hamburgers en een lekker drankje.

  Vliegden Noord neemt afscheid van vrijwilligers Rita en Huub
  16-05-2017
  Op 19 april vond er in Vliegden Noord het afscheidsfeestje van ‘Rita en Huub’ plaats. Twee fantastische vrijwilligers die zeer vaak voor De Klimroos de handen uit de mouw hebben gestoken! Er kon geen activiteit op De Klimroos zijn of ze waren van de party: het ontbijt, personeelsfeest, soepactie van Vliegden Noord, …
In september zijn ze ook met Vliegden Noord mee op vakantie geweest in Hoeve Genemeer en hebben ze de deelnemers en het personeel heerlijk verwend met hun kookkunst.
Er stond die namiddag een ‘Rad van Fortuin’ op het programma waarbij er naar woorden rond het thema ‘Rita en Huub’ moest gezocht worden. Met een stuk zelfgebakken taart en een tasje koffie sloten we de namiddag af. Natuurlijk kon ook een kaartje en een presentje niet ontbreken.
Rita en Huub: nogmaals een dikke dankjewel voor alles wat jullie gedaan hebben voor De Klimroos! Wij blijven de vele herinneringen aan jullie met warmte koesteren!

  27/04/2017: Vrijwilligerfeestje
  08-05-2017
  Op donderdag 27 april werden de vrijwilligers uitgenodigd voor het jaarlijkse vrijwilligersfeest.
Met de feestbus ging men op reis rond De Klimroos en werden de woonvormen van De Klimroos bezocht, waar ze hartelijk werden ontvangen met een hapje en een drankje.


  Er wordt hard gewerkt in Vliegden Noord!
  21-02-2017
  In Vliegden Noord wordt er om de 14 dagen, samen met Vliegden Oost, gekleid in het klei-atelier. In Vliegden Oost is men gestart met een kaarsenatelier, 1 keer per maand komt Vliegden Noord hiermee helpen in Vliegden Oost. Ook de tafelversiering van het ontbijt werd naar jaarlijkse gewoonte weer verzorgd door De Vliegden!

  Klimroos ontbijt
  20-02-2017
  Op zondag 19 februari werd het jaarlijkse ontbijt tvv De Klimroos georganiseerd in het Michielshof te Achel.
Bijna 400 personen sloten aan het buffet aan voor een heerlijk ontbijt, en 75 personen genoten thuis van een heerlijke ontbijtmand. Bedankt allemaal! Natuurlijk ook een dikke merci aan de vele vrijwilligers die zijn komen helpen om er weer een geslaagde voormiddag van te maken!

  13 januari 2017: Nieuwjaarsrecepties
  15-01-2017
  Enkele sfeerbeelden van de nieuwjaarsrecepties: in de namiddag werden onze zorggebruikers uitgenodigd, 's avonds was het de beurt voor het personeel!

  Lief op pensioen
  09-01-2017
  Vrijdag 23 december; het leek altijd nog zo ver weg maar plots was het zo kortbij…..’ons Lief haar laatste werkdag’!
Natuurlijk hebben we dit gevierd, de Vliegdenners zouden anders de Vliegdenners niet zijn hé!
In de voormiddag is Lief in Vliegden Noord in de watten gelegd en werd er haar een mooi fotoboek aangeboden. Na een lekker en gezellig middagmaal vertrok de hele bende naar Vliegden Oost. Hier werd Lief haar lievelingsactiviteit gedaan: Kwissen! Natuurlijk wisten wij de winnaar al: “De liefste mens ter wereld is Lief!”
Als attentie kreeg Lief van alle deelnemers een zelf gemaakte bloem uit keramiek. Een fijne dag werd afgesloten met een lekkere traktatie van ons Lief!
’s Avonds stond er voor het personeel nog een gezellig samenzijn op het programma.
Dankjewel Lief voor al die fijne tijd samen met jou op De Klimroos!

  16 december 2016: Kerstfeest in Vliegden Noord
  20-12-2016
  In Vliegden Noord hebben ze de feestdagen al goed gestart met een zeer gezellig kerstfeest!

In de voormiddag werd er genoten van een echte ‘Kerstkien’ met leuke prijzen en een lekker aperitiefje.

Rita, onze vrijwilligster had gezorgd voor een zeer lekkere kippenschotel en zo konden we vlug een lekker buffetje op tafel zetten.

Na de traditionele groepsfoto was het tijd voor een gezellig samenzijn met de familie. Patricia had opnieuw lekkere kerststronken gebakken !

Na een mooie powerpoint "2016 in een notendop", hebben we de glaasjes gevuld en alvast geklonken op een goed 2017!


  Vliegden Oost: swingende dag op Micro Mix
  21-10-2016
  Swingende dag op Micro Mix: enkele sfeerfoto's

  Vakantie Vliegden Oost
  18-10-2016
  Enkele sfeerbeelden van KAMP VLIEGDEN OOST in Hoevegenemeer.
Met speciale dank aan Jose voor de lekkere maaltijden en verwenneri!!

  14 oktober 2016: Personeelsfeest
  17-10-2016
  Enkele sfeerfoto's!

  Klimroos Games
  21-06-2016
  Op vrijdag 17 juni waren het Klimroosfeesten. Na een gezellige namiddag vol van spelen, gingen we met z'n allen naar De Schakel voor een lekker frietje en een spetterend optreden van Ronny en de Foorapen! Het was weer een zeer geslaagde dag!!

  Cheque voor Vliegden Oost
  02-06-2016
  Vrijdag 27 mei 2016 Vliegden Oost hartelijk ontvangen door de leerkrachten en leerlingen van 3ECOa en 3ECOb van St.Augustinusschool in Bree.Deze richting doet ieder jaar een actie voor het goede doel, dit jaar voor Vliegden Oost.
We willen de leerkrachten en leerlingen hartelijk bedanken voor hun enthousiasme en inzet want we mochten naar huis met een heel mooie cheque.
BEDANKT
Personeel en deelnemers Vliegden Oost

  Vliegden Oost op bezoek bij Emily
  13-05-2016
  Wist je dat onze collega Emily ons inviteerde om naar het appartement te komen kijken? Ze maakte lekker eten voor ons, het was weer een geslaagde uitstap!

  Uitstapje Vliegden Oost naar De Bosuil
  13-05-2016
  Omdat Ria en Pol, na jaren de Bosuil uitgebaat te hebben op pensioen gaan, wilde Lom nog eens een bezoekje brengen aan de Bosuil.
Als verrassing kwam ook Cato (oud collega Vliegden Oost) op bezoek. Het was een hele gezellige dag.

  Uitstap De Vliegden
  13-05-2016
  De Vliegdenners gingen op uitstap naar Achel met een bezoek aan het Grevenbroekmuseum. Een geslaagde uitstap en ja hoor ook kortbij zijn er leuke plekjes om te bezoeken!!

  22-04-2016: Personeelsuitstap
  25-04-2016
  Enkele sfeerbeelden van een zeer geslaagde en gezellige personeelsuitstap!

  Vrijwilligers in de kijker!
  14-03-2016
  Jan en José zijn op woensdag altijd trouw op post in Vliegden Oost. Ze zorgen samen voor een super leuke sfeer en lekker eten. Jan brengt iedereen en alles naar de juiste plaats. Dank jullie wel voor alle hulp!

  Nieuwe "secretaresse" in Vliegden Oost
  14-03-2016
  A., deelneemster van Vliegden Oost, helpt het dagcentrum met alle administratieve taken!!

  Ontbijten tvv De Klimroos!!
  01-03-2016
  Ruim 430 personen genoten van een heerlijk ontbijt tvv De Klimroos op zondag 28 februari 2016. Weeral een geslaagde editie van ons Klimroosontbijt! Een welgemeende merci aan de vele vrijwillige helpers!

  Overhandiging cheque
  01-02-2016
  Vrijdag kreeg De Wiek een cheque overhandigd van Bakkerij Van hout en fruitwinkel ’t Primeurke. Beide handelaars hadden samen een kraampje op de kerstmarkt gehad tvv van De Wiek en De Dielis. Ze verkochten er worstenbroodjes e.d. Zowel De Wiek als De Dielis kregen 250 euro. De Wiek gaat dit geld (samen met de gift van Pasar) gebruiken om er een WII van te kopen, op deze manier brengen we de bewoners samen en zijn we sportief bezig met bowling, tennis, … vanuit onze eigen living!

  Music for Klimroos: enkele sfeerfoto's door onze huisfotograaf!!
  15-01-2016
  Music for Klimroos: enkele sfeerfoto's door onze huisfotograaf!!

  Music For Vliegden Oost
  21-12-2015
  Enkele sfeerfoto's van een geslaagde muzikale avond.

  Personeelsfeest De Klimroos: Oktoberfest
  26-10-2015
  Op vrijdag 23 oktober 2015 was het personeelsfeest van De Klimroos, met dit jaar als thema Oktoberfest.
Naar jaarlijkse gewoonte werden de nieuwelingen even in de kijker gezet. Onze muziektherapeute Nathalie maakte samen met de groepen een welkomstlied voor Lindelheide, wat voor een staande ovatie zorgde!
Na een heerlijk buffet, werden de beentjes losgegooid op de dansvloer!
Een dikke merci aan de werkgroep voor de organisatie, en de vrijwilligers voor de helpende handen!

  Klimroosfeesten - Reis rond de wereld
  19-06-2015
  Op vrijdag 19 juni waren het Klimroosfeesten. De piloten en hun stewardessen namen de zorggebruikers mee op een reis rond de wereld. Ze bezochten de landen Hawaï, Japan, Chili, Thailand, Curaçoa, Afrika en Texas.
Na het eten, verzorgd door onze fantastische vrijwilligers, zorgde Corrie weeral voor een spetterend optreden.
Ondanks het koudere weer, werd het, mede door de hulp van de vele vrijwilligers en de Streetbikers, een zeer geslaagde dag!!

  De werken aan de proefflat zijn gestart!
  29-05-2015
  De werken aan de proefflat zijn gestart.
Onze logistieke dienst, beter bekend als M&M, zorgden voor de afbraakwerken.
De firma Geys uit Overpelt zorgt voor de elektriciteitswerken, en Vandijck uit Peer voor de sanitair werken.

  Vrijwilligerstraktatie
  18-05-2015
  In maart werden onze vrijwilligers getrakteerd op een gezellige avond met lekker eten en een drankje. Ieder vrijwilliger stelde zich kort voor; al dan niet met het gebruik van enkele hulpmiddelen. We kunnen wel stellen dat sommigen erg creatief waren. Super! Bedankt!

  Het serreke van Vliegden Oost
  18-05-2015
  Er werd al goed gezaaid, gepland en ondertussen al geoogst in Vliegden Oost. Het is een leuke afwisseling om eens fijn buiten te werken.
Ook onze DON kreeg een nieuw buitenverblijf. Hij vindt het super. Bedankt Bjorn!  


  Ontbijt tvv De Klimroos
  01-03-2015
  Ruim 420 personen genoten van een heerlijk ontbijt tvv De Klimroos op zondag 1 maart 2015. Dankjewel aan alle eters, en natuurlijk ook de vele vrijwillige helpers!

  Chequeoverhandiging Ijsberenduik
  30-01-2015
  Dankjewel aan alle duikers, zwembad Dommelslag en duikclub Atlanta NOS!

  Winkel IDEE had een schitterende eindejaarsverkoop!
  22-01-2015
  Al een aantal jaren organiseert winkel IDEE vanaf november in samenwerking met de wereldwinkel een geschenkenbeurs in Neerpelt.

De verkoop van onze kerstkaarten loopt nog steeds goed, ook talrijke kleine en grotere cadeautjes krijgen een plekje onder de kerstboom.

We zijn samen met de deelnemers van onze dagcentra zeer tevreden winkeliers.

Dank je wel voor het bezoeken van onze geschenkenwinkel IDEE.


  Worstenbroodjesverkoop TIO
  08-01-2015
  In het teken van de Music For Life actie van Studio Brussel konden de leerlingen van de TIO worstenbroodjes kopen voor op hun kerstfeestje. Deze actie werd georganiseerd door de leerlingenraad van de tweede graad. Als goede doel voor de opbrengst hebben ze gekozen voor Vliegden Oost. Dit is een dagcentrum voor personen met een niet-aangeboren hersenletsel. In het totaal bracht de actie 227 euro op en dit gaat goed besteed worden. Een nieuw schroefmachine, een grote parasol en een keertje uiteten zijn nog maar een paar dingen van op het verlanglijstje. Van iedereen binnen het dagcentrum een dikke merci aan alle worstenbroodjeseters.


  100e speelgoedkist!!
  08-01-2015
  Verschillende jaren geleden kregen we de vraag of het dagcentrum een speelgoedkist kon namaken om cadeau te doen voor een petekindje. Met een voorbeeld en een geboortekaartje gingen we aan de slag. Blijkbaar met veel succes want na 5 jaar maken we ze nog talrijk. Steeds weer gepersonaliseerd en uniek naar de wens van de klant en vaak aan de hand van het geboortekaartje. De reclame gaat snel via de tevreden klanten. De deelnemers van het dagcentrum zijn betrokken bij het ontstaan van de speelgoedkist. Het gaat van schuren van het hout, tekening overzetten, platen verven tot afwerken. Iedereen draagt zijn steentje bij. Het in elkaar zetten van de kist gebeurt uiteindelijk door een vrijwilliger. Keer op keer een fijn gevoel als we er weer een tevreden klant bijhebben. Op naar de volgende 100 en bedankt aan iedereen die meewerkt !!

Enkel te verkrijgen op bestelling – Kostprijs 85 euro incl veiligheidspompje – Meer info: 011/82.34.96 dagcentrum Vliegden Oost


  Personeelsfeest De Klimroos: Disco Style!!
  28-10-2014
  Enkele sfeerbeelden!

  Mia op pensioen
  01-09-2014
  Op 1 september 2014 ging Mia op pensioen. Dat konden we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan, en daarom werd ze op 28 augustus in de bloemetjes gezet! En dat heeft ze verdiend!
Mia, een welgemeende dankjewel voor de vele jaren die je bij ons werkte!

  De Klimrooscup: België toch wereldkampioen!!
  18-07-2014
  Op 20 juni vond de 2e edititie van De Klimroosfeesten plaats. Dit stond helemaal in het teken van het WK voetbal. Na een spannende namiddag vol competitie, werden de Rode Duivels (vertegenwoordigd door Vliegden Oost) de welverdiende kampioen!
De avond werd afgesloten met een spetterend optreden van zangeres Corry!

  De Vliegden op bezoek bij de Rode Duivels
  20-06-2014
  Ook in De Vliegden is men in de ban van onze Rode Duivels en het WK voetbal. Op 23 mei gingen ze onze helden toejuichen tijdens een training in de Cristal Arena.

  Tegenprestatie directie vzw Stijn Music For Life
  21-05-2014
  De directie van vzw Stijn en zorggebruikers fietsten op dinsdag 20 mei 2014 onder een stralende zon van t Weyerke naar Groenhoef als tegenprestatie voor de acties georganiseerd in het kader van Music For Life!

  Frosti in De Wiek!
  10-04-2014
  Het begon allemaal met een droom….de bewoners binnen De Klimroos een huisdier bieden. In 2012 werden contacten gelegd met de VZW Hachiko. Begin 2014 waren we aan de beurt!
Sinds 29 januari wordt Frostie ingezet in De Wiek en is nu al niet meer weg te denken!
Frostie heeft een ruim takenpakket: zaken naar bewoners brengen, dingen oprapen, deuren openen, voetplanken naar beneden doen, …. Ook gaat hij soms mee op uitstap, een wandeling of een terrasje doen.
Maar zijn belangrijkste taak binnen De Wiek is het er zijn. Zowel bewoners als Frostie genieten echt van het fysieke contact. En dat op zich is nog veel belangrijker dan alle taakjes die hij voor hen doet.
Een echte meerwaarde! De glimlach die hij tovert op hun gezichten is daar het grote bewijs van. Bewoners noemen hem na enkele maanden al “een sublieme hond” en “onmisbaar binnen De Wiek”. En al die tevreden bewoners, daar doen we het uiteindelijk voor!!

 


  Buitenbeenpop 2013
  14-01-2014
  In de koude wintermaanden blikken we even terug op de warme zomerdag van buitenbeenpop. De sfeer en ambiance was weer dik in orde!

  Music For Stijn: Sponsorfietsen
  20-12-2013
  De sponsorfietstocht van De Klimroos bracht maar liefst 1130,13 euro op voor Music For Stijn. Samen fietsten we van Overpelt naar Zaragoza (1426 km!). Een hele warme merci aan al onze fietsers, en hun sponsors!

  Opendeurdag De Klimroos
  15-09-2013
  Op zondag 15 september 2013 zette De Klimroos haar deuren open naar aanleiding van haar 10-jarig bestaan. Naast een bezoek aan dagcentrum Vliegden Oost en nursingtehuis De Mistel zorgden verschillende artiesten voor de muzikale omlijsting tijdens het vrijpodium. Voor de boekenliefhebbers was er een 2dehands boekenbeurs en ook aan de allerkleinsten werd gedacht. Het werd een gezellige namiddag!

  10 jaar De Klimroos: Foute dag
  13-09-2013
  De Klimroos bestaat 10 jaar,  en dat moet natuurlijk gevierd worden!
Op vrijdag 13 september vierden onze zorggebruikers, hun familie en onze personeelsleden dit met een "foute dag". Na een ijsje en een optreden van Marijke op Djembé vertrokken we per groep op wandeling. De weergoden zorgden ervoor dat (bijna) iedereen droog terug aankwam. Na de muzikale ontvangst door Bjorn en Nathalie kon er gesmuld worden van een lekker frietje en dessert. De dag werd afgesloten door een spetterend optreden van Corry Brusselaers en de Streetbikers verrasten ons met een mooie cheque! Het werd een dag om nooit te vergeten!

  Vrijwilligerstraktatie
  30-11--0001
  Donderdag 13 juni was onze jaarlijkse vrijwilligerstraktatie. Na wat gezellig babbelen en een lekkere barbecue werden er nog wat leuke spelen gedaan. We mogen wel stellen dat dit een geslaagde afsluiter was van een gezellige avond.

Nogmaals BEDANKT aan al onze vrijwilligers!!


  Attenties Winkel IDEE
  30-11--0001
  Voor al je attenties groot of klein

moet je in Geschenkenwinkel ‘IDEE’ zijn,

voor creatief  en originele handgemaakte geschenken.

WELKOM


  De Vliegdenners op familiedag in Bokrijk
  30-11--0001
  Omdat de boog  niet altijd gespannen kan zijn, trakteerden de Vliegdenners zichzelf en hun familie op dinsdag 11 juni op een uitstap naar Bokrijk.

Met het weer dat ons welgezind was, hebben we genoten van een wandeling door het arboretum, een heerlijk middagmaal. Nadien werden we door een gids  meegenomen naar het jaar 1913 in het openluchtmuseum. We hebben ook een donderpreek gekregen van ‘meneer pastoor’ en we mochten een les volgen bij een ‘strenge schooljuf’ uit die tijd.

Het was een heerlijke dag, waar we weer energie uit halen om er weer een jaartje in te vliegen…


  Officiële opening De Wiek
  30-11--0001
  Op dinsdag 30 april werd de inclusieve woonvorm De Wiek officieel geopend. De Wiek bestaat uit 13 rolstoelaangepaste studio


  Inhuldiging hoog-laagbad De Wiek in Hamont
  30-11--0001
 
Een bericht van Rotary Club Overpelt Noord-Limburg:

Op 16 april hebben we officieel het door ons gesponsorde hoog-laagbad ingehuldigd. Het was een aangename en ook ontroerende avond. Jos en Kelly (en haar moeder) hadden gezorgd voor een prim

  Kiennamiddag Vliegden Oost
  30-11--0001
  Wat doe je als de winter maar blijft duren en het nog steeds geen weer is om te gaan wandelen? Dan organiseer je toch een kiennamiddag! Zo dachten ze in Vliegden Oost.

Je zoekt wat leuke prijzen bij elkaar, nodigt je buren van De Mistel uit en oo

  Geschenkenbeurs in geschenkenwinkel IDEE
  30-11--0001
  De hele maand december is het nog geschenkenbeurs in geschenkenwinkel IDEE!

Onze geschenken zijn zoals steeds

  Een pluim van de Neerpeltse Adviesraad gehandicapten
  30-11--0001
  Op de algemene vergadering van de Neerpeltse Adviesraad Gehandicapten heeft Vliegden Noord samen met de Wereldwinkel een pluim gekregen voor de inspanningen die zij doen naar toegankelijkheid en een warm onthaal in winkel IDEE.

  De Vliegden naar Micro-Mix
  30-11--0001
  Op woensdag 19 september reden we met 2 bussen naar de Limburghal in Genk voor de Micro-Mix. Hier konden we kijken naar playbackshows en andere optredens. Virginie Claes deed de presentatie, maar we gingen eigenlijk allemaal voor de jury. Vooral Ang

  Buitenbeenpop
  30-11--0001
  Naar jaarlijkse gewoonte trok De Vliegden dit jaar weer naar Leopoldsburg. Want daar ging op vrijdag 31 augustus Buitenbeenpop door.
Na wat regen kwam de zon, en genoten we volop van de muziek en de gezelligheid.

  Uitstap legermuseum
  30-11--0001
  Met enkele van onze "mannen" gingen we naar het legermuseum van Kleine Brogel. Daar kregen we een rondleiding en een interessante uitleg van 2 fijne gidsen. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.

  Buurtfeest
  30-11--0001
  Vrijdag 29 juni had de dienst vrije tijd van de MS-kliniek een buurtfeest georganiseerd. Ze hadden gezorgd voor een lekkere BBQ en drank a volont

  Familiedag Vliegden Oost
  30-11--0001
  1 juni was het familiedag op Vliegden Oost. Er was een grote opkomst van familie waardoor het een gezellige bende was. Na de lekkere barbecue waren er verschillende activiteiten gepland. Er kon gefietst worden met Sarah en Els, gewandeld met Greet, petanq

  Kappersactiviteit
  30-11--0001
  Woensdag 9 mei ging de jaarlijkse kappersactiviteit door. Iedere deelnemer van De Klimroos kon zich op voorhand inschrijven voor deze activiteit. Manicure, haren knippen, fohnen

  Supporter in hart en nieren!!!
  30-11--0001
  Roland Voets, een bewoner van de Open Poort, heeft

  3 daagse De Vliegden
  30-11--0001
  Dit jaar gingen Vliegden Noord en Oost op driedaagse naar het Antwerpse Zandhoven.
We verbleven er in Domhein Hooidonk. Van daaruit maakt we verschillende uitstappen, naar onder andere de Zoo, Linkeroever , Herentals en Wijnegem.
De zon was jamme

  De Mistel op vakantie in de Hollandse duinen
  30-11--0001
  Van maandag 9 tot vrijdag 13 april was het weer zover: Bewoners en personeel van Mistel 2 (en enkele van Mistel 1) vertrokken op verlof richting Hollandse duinen! Dit jaar was Nieuwvliet-Bad onze bestemming. De voorspelde plensbuien bleven gelukkig uit, z

  Herdenking Marc Hulsbosch
  30-11--0001
  Op dinsdag 18 april, hebben het personeel en de bewoners van De Open Poort samen een kleine herdenking gehouden ter nagedachtenis van Marc Hulsbosch. Ze zijn met zNETWERK VOOR DIENSTVERLENING AAN PERSONEN MET EEN BEPERKING
STIJN VZW BREUGELWEG 200, 3900 PELT
BE 0439.452.461
RPR ONDERNEMINGSRECHTBANK ANTWERPEN, AFDELING HASSELT
WWW.STIJN.BE INFO@STIJN.BE