Winkel Idee

Geschenkenwinkel Atelier Idee is een winkel met originele, handgemaakte geschenkartikelen (wenskaarten, kaarsen, geschenkmanden, verzorgings- producten, juwelen, …) en fairtradeproducten. (koffie, honing, wijn, chocolade, …). De winkel wordt gerund door personen met een verstandelijke beperking, ondersteund door hun begeleiding. De producten worden vervaardigd in het atelier grenzend aan de winkel. Atelier Idee is een samenwerkingsverband met het Sint-Franciscuscollege van Heusden-Zolder (afdeling verkoop) en gelegen aan de Kleuterweg 18/1 in Heusden.

't Weyerke heeft met dit project al een hele weg afgelegd. In februari 2000 werd de eerste geschenkenwinkel officieel geopend in het dagcentrum van Zolder. De zorggebruikers vonden hier een zinvolle, aangename dagbesteding en het financieel risico bleef beperkt, maar van integratie kon je moeilijk spreken …

 

 

 

In 2005 kon 't Weyerke - mits financiële steun van de plaatselijke handelaars - een winkelruimte huren aan de Koolmijnlaan in Heusden. Het Sint-Franciscuscollege, afdeling verkoop, werd partner omdat zij in dit project opleidingsmogelijkheden zagen voor hun studenten (planning, productie, etalage, verkoop, public relations …). Medewerkers van 't Weyerke hielden de winkel open van maandag tot donderdag, de studenten van het college deden dit op vrijdag en kregen ter plaatse les.

Sinds de aankoop van het winkelpand in de Kleuterweg kwamen er nieuwe kansen en nieuwe samenwerkingsmogelijkheden.

Er kan de klant een ruimere keuze in geschenkartikelen aangeboden worden. Het aantrekkelijke gamma van het eigen Atelier Idee (wenskaarten, verzorgingsproducten, kunstjuwelen, binnenhuisdecoratie, speelgoed, geborduurd badlinnen, kaarsen en geurartikelen, geschenkmanden voor alle gelegenheden, …) werd binnenkort uitgebreid met fairtradeproducten zoals wijn, koffie, thee, noten, chocolade …

De samenwerking met het Sint-Franciscuscollege loopt goed. Er is een leslokaal ingericht aangrenzend aan de winkel en de leerlingen kunnen écht gaan samenwerken met personen met een beperking.

Eén adres: Atelier Idee, Kleuterweg 18/1 3550 Heusden-Zolder. Tel. 011/403977

Open elke weekdag van 9u30 tot 17u.


© vzw Stijn - 2018