Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

Kids van 't Trapke kunnen meer met één druk op de knop

Dankzij één knop kunnen kinderen en jongeren met een beperking zelf een mixer aanzetten, een lampje aandoen, muziek aan- of uitzetten.

14/08/2021 Heusden-Zolder

De leerlingen van 4IW van Technisch Instituut Don Bosco in Helchteren maakten tijdens het vak 'Engineering' functietoetsen. Dat zijn knoppen voor de kinderen en jongeren van dagcentrum 't Trapke van dienstencentrum 't Weyerke.
Kinderen en jongeren met een beperking kunnen dankzij zo’n knop zelf een mixer aanzetten, een lampje aandoen, muziek aan- of uitzetten. De knoppen worden in de eerste plaats gebruikt tijdens de logo- en ergotherapie.

“Sommige kinderen kunnen bijvoorbeeld niet genoeg druk zetten op de knop. Daarom is er nu een sensor gemaakt die al reageert als het kind in de buurt van de knop komt”, zegt Annelies Nouwen van 't Trapke.


De leerlingen van Don Bosco werkten een jaar lang om de functietoetsen zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.
Er zijn vier knoppen in de maak, waarvan er al twee af zijn. Vanuit ’t Trapke mogen we feedback geven om ze nog gebruiksvriendelijker te maken.
Het Don Bosco Technisch Instituut is voortdurend op zoek naar projecten waarmee ze een verschil kunnen maken in de zorg. 

Meer info: Annelien Nouwen - dienstencentrum 't Weyerke - zorg1.mfc@wey.stijn.be