Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

Verkoop drinkbeters op maat

Vanaf 1 juni starten Sint-Gerardus en Sint Oda met de verkoop van twee types ‘zelfontworpen’ bekers voor mensen met een beperking. Deze bekers zijn vandaag niet meer op de markt te krijgen.

Drinken uit een beker lijkt eenvoudig: je strekt je hand uit, pakt de beker vast, tilt hem op en neemt een slok. Toch zijn dit stuk voor stuk behoorlijk complexe bewegingen die nodig zijn om te drinken. 

Bij een persoon met een beperking kan een tulpvormige rand en neusuitsparing bij een beker een enorme meerwaarde betekenen. 
Een neusuitsparing kan er voor zorgen dat het hoofd niet naar achter gebogen moet worden, waardoor het drinken gemakkelijker & vooral veiliger verloopt. 
Een tulprand is interessant bij zorggebruikers waarbij de onderlip moet worden ondersteund zodat er een betere aansluiting is tussen onderlip en bekerrand of bij zorggebruikers die de extra sensorische input van de tulprand nodig hebben om de slikreflex in werking te laten treden.

Marijke Moors: Bij een persoon met een beperking kan een tulpvormige rand en neusuitsparing bij een beker een enorme meerwaarde betekenen. 

Vandaag de dag is de ideale drinkbeker met bovenstaande specificaties niet (meer) op de markt.

Daarom bieden Sint Oda en Sint-Gerardus beide bekers aan. 
De beker op de foto aan de linkerkant kost 15 euro. De beker op de foto aan de rechterkant kost 17 euro. Je kan dit bestellen door te surfen naar https://www.sintoda.be/nl_BE/nieuws/aangepaste-drinkbekers  of https://www.sintgerardus.be/home (vanaf 1juni). 

Dit initiatief is het resultaat van de deelname van Sint Oda en Sint-Gerardus aan het TETRA-project van Thomas More rond 3D-printing.