Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

Bewoner Paul: "Een beperking kan je hebben, maar nooit zijn"

30/11/2022

Zaterdag 3 december is het de dag voor personen met een beperking. Deze dag wil de rechten en het welzijn van personen met een handicap bevorderen in alle aspecten van het leven.

Paul Kuipers woont al enkele jaren in De Wiek in Hamont, een geïntegreerde woonvorm van Dienstencentrum De Klimroos, één van de diencentra van Stijn vzw. Hij doet een warme oproep aan iedereen met een beperking én aan alle voorzieningen:

Ga naar buiten
Paul: “Iedereen met een beperking, ga naar buiten. Begeleiders en directies, help je bewoners naar buiten te gaan. Velen onder ons zijn, met de allerbeste intenties, heel beschermend en (helaas ) afschermend opgegroeid. Hoe kan een maatschappij mensen opnemen die ze amper ziet? Iets nieuws of onbekends is altijd moeilijk en vraagt tijd.”

Laat ons hetzelfde doen
Paul: “Laat ons, samen met onze handen en voeten, onze begeleiding, erop uit trekken! Ik ben er van overtuigd dat de maatschappij ons met open armen zal ontvangen. Wij, en ik trouwens ook denken nog te graag: dat kunnen we niet! Toch ben ik op amper één jaar tijd zelfs twee keer naar Kreta geweest.”

Tenslotte deelt Paul nog iets uit zijn eigen, persoonlijke ontwikkeling:
Een beperking kan je hebben, maar nooit zijn! 
Als ik dit kan dan kan iedereen het!

Benieuwd naar het volledige artikel en de visie van Paul? 
Je leest het hier.