Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

Bouw nieuw kinderdagverblijf Meneer Miel van start gegaan

We zijn gestart met de bouwwerken voor Meneer Miel, de nieuwe kinderopvang op het domein van dienstencentrum de Witte Mol in Mol. In totaal zal er vanaf januari 2025 plaats zijn voor 36 kinderen.

31/10/2023

Naast Windekind in Heusden-Zolder is Meneer Miel het tweede inclusieve kinderdagverblijf van Stijn vzw. Giselle Smeyers, directeur van Windekind, zal ook Meneer Miel onder haar vleugels nemen. 

“We kiezen er bewust voor om inclusief te zijn”, zegt Giselle. “Dat betekent dat elk kind welkom is, ook kinderen met een bijzondere zorgnood. Om hen de ondersteuning te geven die ze nodig hebben, zullen we samenwerken met de therapeuten van de Witte Mol. Ik denk dan aan begeleiding en ondersteuning door ergotherapeuten, logopedisten en kinesisten.”

Ook voor de huidige medewerkers van de Witte Mol is de komst van Meneer Miel goed nieuws. Giselle: “Wie wil, kan zijn eigen kind ook inschrijven voor onze nieuwe kinderopvang. Het lijkt mij een grote troef om zo dicht bij je werk een kinderdagverblijf te hebben.”

Werken bij Meneer Miel

Toekomstig personeel van Meneer Miel zal eerst een opleiding doorlopen. “Meneer Miel zal werken naar het voorbeeld van Windekind. Daarom zullen nieuwe medewerkers opgeleid worden door personeel van Windekind. Ik denk dan aan de kindbegeleiders maar ook aan de locatiemanager die de dagelijkse werking gaat aansturen”, legt Giselle uit. 

"We zijn blij dat na een periode van plannen maken, we nu kunnen beginnen aan de realisatie", besluit Giselle.