Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

De Zorgmijn in Hasselt, waar elke dag zorg in plaats van steenkool ontgonnen wordt

07/02/2023

‘Elkaar ontmoeten is elkaar beter leren kennen’ prijkt er op de muur van vergaderzaal De Pijler. Voor Roel Eerlingen, algemeen directeur van Integro vzw en Leen Vanermen, directeur Ondersteuningscentrum van Stijn vzw, voelt hun samenwerking aan als elke dag deze quote opnieuw waarmaken. 

Roel: “Stijn vzw is actief binnen de sector personen met een beperking, Integro binnen de ouderenzorg. Onze huizen, diensten en dienstencentra liggen verspreid over Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant.  Eerder toevallig (maar wat is toeval) waren we quasi tegelijkertijd op zoek naar een centrale ontmoetingsplaats met ruimte voor flexwerk, vormingen en vergaderingen. Naast een goede bereikbaarheid vonden we allebei ook zichtbaarheid erg belangrijk.  We willen de dingen die we doen niet enkel goed doen, we willen ook laten zien dat we de dingen goed doen. 

De tomeloze inzet van elkeen binnen onze beide zorgorganisaties verdient het om de nodige visibiliteit te krijgen” 

Zorg ontginnen
Roel vervolgt: “ Toen in 2021 bekendgemaakt werd dat het toch wel alom bekende witte gebouw aan de Kempische Steenweg 555 te koop kwam, hebben onze voorzitters  Dirk Seresia en Jo Vandeurzen, die elkaar al jaren kennen en hetzelfde waardengoed delen, geen moment getwijfeld. Hier op de fundamenten van het Coördinatie Centrum Reddingswezen en de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, zetten Integro vzw en Stijn vzw intussen sinds een jaar de ondernemende geschiedenis van deze plek verder.  We vierden deze eerste mijlpaal onlangs nog met een ‘let’s meet en eat’ ontmoetingsmoment, samen met Engie Talents, een outsourcing bureau dat enkele lokalen in de Zorgmijn huurt."

Het grote verschil met het mijnverleden? We ontginnen hier nu zorg in plaats van steenkool.

Dromen, durven, doen en doorzetten
Roel is alweer meer dan 20 jaar actief in de sector van de ouderenzorg. De werkteller van Leen tikt intussen 18 jaar aan binnen de sector van personen met een beperking: “Het traject van mijn wagen op de parking tot op mijn bureau ’s ochtends neemt soms wel een dik half uur in beslag door de vele gesprekken, al dan niet werkgerelateerd. Voor mij typeert dit de warme en open, huiselijke sfeer die in de Zorgmijn heerst. Maar tegelijk zindert er in de gangen ook een gedreven cultuur van dromen, durven, doen en doorzetten. Om elke dag weer, mensen met een zorgnood de allerbeste kwaliteit van zorg te bieden."

Verder lezen? Dan kan via deze link.