Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

Ga jij samen met ons aan het hacken?

Zet mee de schouders onder vernieuwende zorg

07/10/2021 Limburg
De eerste provinciale hackathon zou over twee weken aftrappen, met op de eerste dag een ambitieuze brainstorming over zorgtoerisme en sociaal ondernemen met en voor mensen met een beperking. Maar dat is nu afgeblazen door de provincie. Het programma om games te bedenken, enkele jaren geleden door Sint Oda en de hogescholen uit de grond gestampt, wordt met veel inzet wel georganiseerd.

 

"Dit moest de eerste zorg-hackathon zijn, uit een reeks van drie. Georganiseerd door POM Limburg", verduidelijkt Frederik Horemans van BlueHealth Innovation Center. De geplande zorg-hackathons bouwden verder op de allereerste hackathon die twee jaar geleden in Sint Oda werd georganiseerd, met als thema ‘computerspelletjes op maat voor onze zorggebruikers’. 

En die was dan weer ontsproten uit de observatie van een papa van één van de kinderen in Sint Oda die had gemerkt dat er helemaal geen apps op maat van zijn kind bestonden. Dat was destijds maar een woord om de creatievelingen van Sint Oda en hogescholen PXL en LUCA aan het experimenteren te laten gaan.

Via deze hackathons ontstaan slimme oplossingen waar specialisten uit afzonderlijke disciplines misschien niet opkomen 


Nu bouwen ze dus daarop verder. Organisaties binnen Stijn vzw zoals Sint-Gerardus en De Klimroos of externe centra zoals ’t Gielsbos leveren alvast concrete casussen aan, waarop de hackers kunnen bogen voor inspiratie. 
Aanvankelijk zou het de eerste dag ook gaan over zorgtoerisme en sociaal ondernemerschap, maar dat is nu geschrapt door de provinciale ontwikkelingsmaatschappij. Door de wijziging in het programma verandert ook de locatie van de themadagen. Sint Oda, LUCA en PXL werken zich uit de naad om toch alles vlot en gestroomlijnd te laten verlopen. De nieuwe locaties worden alsnog bekeken en zo snel als mogelijk gecommuniceerd.

Meer info: www.hack4health.be/limburg