Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Steun de projecten van Sint Oda

Rolstoelfiets elektrisch ondersteund

Doel behaald

"Met de rolstoel op de fiets"

 De VeloPlus rolstoeltransportfiets van producent Vanraam is ontwikkeld om mensen, die in hun eigen rolstoel blijven zitten, per fiets te vervoeren.

 Er is geen transfer nodig tussen de rolstoel en de fiets. Zonder tilhulp of veel krachtinspanning wordt de bijrijder op het plateau van de fiets gereden. De kantelbare oprijplaat maakt het mogelijk de handbewogen rolstoel eenvoudig op de rolstoelfiets te rijden en met de rolstoelvergrendeling goed vast te zetten. Met het optionele liersysteem wordt dit nog eenvoudiger. In plaats van dat de bestuurder met zijn of haar eigen kracht de rolstoelgebruiker inclusief rolstoel de fiets op- of afduwt, neemt de elektrische lier dit over.

Makkelijk in gebruik

De rolstoeltransportfiets heeft een modern design met oversized achterframe, goede rij-eigenschappen en stabiel rijgedrag. De lage positie van de rolstoel op de fiets vergemakkelijkt het oprijden en resulteert in een lager zwaartepunt. De breed geplaatste en extra meesturende voorwielen zorgen voor een verkorte draaicirkel en stabiliteit. De VeloPlus wordt veelal ingezet bij instellingen of tehuizen die er verschillende personen mee vervoeren. 

Trapondersteuning

Met een elektromotor heb je een comfortabele trapondersteuning die het fietsen op deze modern vormgegeven rolstoelfiets nog makkelijker maakt. Als je kiest voor de optionele elektrische trapondersteuning, wordt deze geleverd als Smart E-Bike. Hierdoor kun je veel informatie over de accu en fiets op afstand bekijken. Je kunt de app bijvoorbeeld gebruiken om fietsroutes te bekijken en te zien waar je fiets geparkeerd staat – dit is vooral goed tegen diefstal. Het is ook mogelijk om deze handige rolstoeltransportfiets in een versterkte uitvoering te produceren. 

Producent: Vanraam

Model: VeloPlus

 

Help jij mee om deze droom te verwezenlijken?

Storten kan op het rekeningnummer: BE 46 3350 0389 8436 (BIC: BBRUBEBB) met als mededeling 'Rolstoelfiets - naam en familienaam'