Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

Integratie volwassenwerking Sint-Gerardus en dienstencentrum 't Klavertje

Vanaf 2 januari 2024 vormen de volwassenwerking van Sint-Gerardus en Dienstencentrum ’t Klavertje één organisatie.

02/01/2024

De samenwerking wordt achter de schermen al een klein jaar voorbereid. Directeur René Roex: “Ik ben tevreden over de weg die we gekozen hebben. Er is veel openheid en enthousiasme om dit verhaal te doen slagen.”

De integratie van beide partners brengt het totale aantal medewerkers op ongeveer 190 en het totale aantal zorggebruikers op 270. Een schaalvergroting die kan tellen, maar die ook nodig is om de uitdagingen van de toekomst het hoofd te bieden, vindt René Roex. “Ik ben ervan overtuigd dat wij door deze samenwerking sterker zullen staan, omdat we kritisch kijken naar de huidige processen en ze daardoor ook kunnen harmoniseren.”

Om deze grote verandering tot een goed einde te brengen, kan Roex steunen op een nieuw beleidsteam met expertise uit beide organisaties. “Ik heb veel vertrouwen in Ellen Becker, Hilde Maris, Miet Vandeberg en Inge Lenaers. Het zijn naar mijn gevoel de juiste mensen op de juiste plaats."

Het wordt alleszins een boeiend traject volgens Roex. “Eentje dat nooit van start had kunnen gaan zonder de inzet van alle personeelsdiensten, zowel van de betrokken centra als van Stijn vzw. Maar evenzeer voor de hulp van de financiële en juridische diensten en de dienst ICT zijn we dankbaar.”

Om duidelijk te maken dat dit niet zomaar een integratie is, maar een nieuw hoofdstuk dat samen geschreven wordt, is er gekozen voor een nieuwe naam. Op 25 januari wordt die nieuwe naam onthuld. Wordt vervolgd!