Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

Kick-off visus sensibiliseringscampagne 'Beterschap in Zicht'

27/09/2022

Goed zien is géén vanzelfsprekendheid bij mensen met een verstandelijke beperking. Zien doe je namelijk niet enkel met je ogen, maar ook met je hersenen. En dat feit wordt nog al te vaak onderschat. Hoog tijd dus om deze problematiek letterlijk onder ogen te zien!

Visus sensibiliseringscampagne 
Dankzij een samenwerking met UZ Leuven, Ganspoel vzw én met de steun van de Koning Boudewijnstichting realiseerde Stijn vzw onderstaand filmpje. Het werd een eerste keer getoond op de VISUS themadag van Multiplus  en betekende ook meteen de start van de sensibiliseringscampagne 'Beterschap in Zicht'.

Observatielijst Olivia
Tijdens deze themadag werd ook Olivia voorgesteld, een uiterst toegankelijke observatielijst voor zowel zorgverleners als familie. Olivia wil op een eenvoudige manier visuele problemen (die helaas maar al te vaak onder de radar blijven bij mensen met een verstandelijke beperking) tijdig screenen.  De lijst overloopt op een systematische manier alle belangrijke aspecten van het zien en kan online of op papier ingevuld worden.  Een handig rapport geeft je vervolgens in één oogopslag een duidelijk overzicht van de eventuele visuele beperkingen zodat je daarna gerichte, professionele hulp kan inroepen.

Meer info
De Olivia vragenlijst kan je via deze link terugvinden. 
Verdere vragen?  Neem dan contact op.