Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

"Innoveren binnen de zorgsector vergt moed en doorzetting"

06/10/2022

Naar het voorbeeld van onze grondleggers, Gilbert en Mia Seresia en hun zoontje Stijn, is Stijn vzw al bijna 25 jaar een ondernemende en innovatieve trekker. Eén van onze ambities?  Dat ook te blijven. De huidige visus sensibiliseringscampagne of de drinkbekers op maat, het zijn slechts enkele recente voorbeelden hoe we deze ambitie dagelijks ook daadwerkelijk omzetten in concrete realisaties. En dat kan enkel dankzij bevlogen ambassadeurs zoals bijvoorbeeld Leen Hulshagen, directeur Innovatie van Sint Oda. 

Unieke inkijk
Tijdens een uitgebreid interview bij Freddy Future Talks, het podcast kanaal van Farmaflux, vertelt ze trots over Sint Oda waar intussen een ware innovatiecultuur heerst, heeft ze het over de meerwaarde van samenwerking binnen én buiten het zorgnetwerk van Stijn vzw én geeft ze een inkijk in enkele lopende innovatieprojecten.

Tips & tricks voor jou als (zorg)innovator
Daarnaast haalt ze ook enkele uitdagingen aan, waar wellicht élke (zorg)innovator vroeg of laat mee te maken krijgt én voegt er enkele tips aan toe >

Weerstand
Binnen elk project kom je ergens in een fase van weerstand. Waar je ook achterblijvers en mensen die er minder voor open staan moet enthousiasmeren. Ga op zoek naar de balans om mensen mee te krijgen en daarbij niet in overdrive gaan.

Samenwerking
Binnen de zorgsector zijn we gewoon om binnen onze vier muren de meest warme en beste zorgen te geven. Binnen Stijn vzw zetten we in op samenwerking. Niet enkel intern, maar ook extern.  Je kan geen expert in alles zijn. Bundel je krachten, vind niet steeds opnieuw het warm water uit en versterk elkaar. Dit is zo verrijkend!

Communicatie
Wat communiceer je nu precies hoe en wanneer?  Doe je dit intern of ook extern? We struggelen er soms ook nog mee, maar kom zoveel mogelijk naar buiten met je resultaten. Durf je innovaties in de markt te zetten. Het is boeiend om te zien wie je er allemaal mee verder kan helpen. 

Benieuwd naar het hele interview? Beluister hier de podcast aflevering.
Nieuwsgierig naar enkele andere realisaties en projecten?  Lees er hier meer over.