Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

Kinderdagverblijf Windekind viert 30 jarig jubileum met nieuw logo

12/10/2022

Het is feest! Want deze maand viert kinderdagverblijf Windekind, de nieuwste telg van ons Stijn vzw zorgnetwerk, zijn dertig jarig bestaan. En dat gaat gepaard met heel wat leuke activiteiten voor klein en groot.  Daarnaast wordt er ook een nieuwe huisstijl geïntroduceerd. In frisse kleuren, die het DNA van Windekind weerspiegelen: speels, vrolijk en warm. Een (t)huisje voor élk kind.  

De volgende generatie
Met dertig ben je oud genoeg om terug te kijken en jong genoeg om vooruit te kijken, zegt men weleens. Directeur Giselle Smeyers: “Bij de start in 1992 vingen we een handvol kinderen op in de oude schoollokalen ‘op de Voort’ in Zolder. In 2000 trok Windekind een eigen nieuwbouw op in de Nieuwstraat. Het gebouw werd al twee keer uitgebreid en voldoet nu aan alle noden. Vandaag is het kinderdagverblijf vergund voor tachtig kinderen. De baby’s en peuters van de eerste lichting brengen nu hun eigen kinderen naar Windekind.”

Ook de personeelsleden zijn nog steeds even enthousiast als bij de start. Samen met de uitbreiding van de locatie, groeide ook het personeelsbestand gestaag. Intussen telt het team maar liefst 25 vrolijke Windekind dames. 

Een thuis voor élk kind
Wat Windekind zoal onderscheidt van andere kinderdagverblijven?  Giselle licht toe: “Naast het feit dat kindjes van 0 tot 3 jaar samen in één groepje worden ondergebracht, hechten we heel veel belang aan een warm thuisgevoel. Elk kind moet in ons kinderdagverblijf dagelijks kunnen thuiskomen. En dan bedoel ik letterlijk élk kind, want ook baby’s en peuters met een bijzondere zorgnood zijn bij ons meer dan welkom. Om deze visie kracht bij de zetten maakt Windekind sinds dit jaar deel uit van Stijn vzw, een zorgnetwerk van voorzieningen dat tot voor kort uitsluitend gericht was op personen met een beperking.  

Met onze toetreding tot zorgnetwerk Stijn vzw zetten we niet enkel in op een inclusieve samenleving vanaf het prille begin, maar kunnen we samen ook versterkt (blijven) ingaan op de uitdagingen die onze sector biedt.”

Feest!
Op 12 oktober sluit Windekind de deuren voor één dag om zo alle medewerkers een onvergetelijke dag aan te bieden, met tal van verwennerijen. Op zondag 27 november volgt er een theatervoorstelling, volledig op maat voor alle Windekindjes, in Cultureel Centrum De Muze. Intussen kunnen de mama’s, papa’s en personeelsleden genieten van een gezellig samenzijn met randanimatie.

Meer info?  Neem dan een kijkje op de website van Windekind