Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

Steeds meer voorzieningen in de zorg- en welzijnssectoren in moeilijke papieren

1 simpele, maar duidelijke boodschap: Geef zorg en welzijn voldoende financiรซle middelen!

02/05/2024

Steeds meer voorzieningen in de zorg- en welzijnssectoren komen in moeilijke papieren. ๐——๐—ฒ ๐—ฏ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ธ๐˜€๐˜๐—ฒ ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป? De werkingsmiddelen die ze krijgen voor dagdagelijkse kosten als voeding of energie zijn sinds 2010 niet meer geรฏndexeerd. Hierdoor werd er in de zorg- en welzijnssectoren sinds 2010 al zoโ€™n 650 miljoen bespaard, terwijl alles elk jaar duurder wordt.  

๐——๐—ถ๐˜ ๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐˜‡๐—ผ ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ฟ. Als we echte dramaโ€™s willen vermijden en we onze kinderopvang en voorzieningen voor jeugdhulp, gezinsondersteuning en ondersteuning voor personen met een handicap boven water willen houden, MOETEN de werkingsmiddelen opnieuw geรฏndexeerd worden. 

Op 9 juni trekken we naar de stembus en kiezen we een nieuwe Vlaamse Regering. ๐—Ÿ๐—ฎ๐—ฎ๐˜ ๐—ท๐—ฒ ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—บ ๐—ต๐—ผ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป en zet de financiรซle leefbaarheid van talloze voorzieningen en zorg en welzijn van iedereen EINDELIJK weer bovenaan de politieke agenda.