Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

Stijn vzw krijgt financiële steun van Interreg Vlaanderen-Nederland voor project rond zorgtools

02/04/2024

Stijn vzw ontwikkelde de voorbije jaren verschillende zorgtools om de levenskwaliteit van zorggebruikers in kaart te brengen én de mogelijke risico’s die die kwaliteit bedreigen. We willen die zorgtools nu professionaliseren en zijn heel dankbaar dat we met dit project geselecteerd zijn voor CrossCare 2.0 van Interreg Vlaanderen-Nederland.

RINAH en OLIVIA doen bij jou misschien geen belletje rinkelen, maar het zijn bekende namen binnen Stijn vzw. RINAH is een vragenlijst voor zorgverleners van mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. De vragenlijst zoomt in op factoren die de evolutie van mensen met een NAH beïnvloeden en legt ook de risico’s bloot per zorggebruiker.

OLIVIA is een andere vragenlijst die we gebruiken binnen Stijn vzw. OLIVIA brengt visuele beperkingen bij zorggebruikers met een zware mentale beperking in kaart. Deze zorggebruikers kunnen zelf niet aangeven dat ze niet goed kunnen zien. Met OLIVIA kunnen we die problemen beter detecteren en – net als met RINAH - dus betere zorg verlenen.

Op dit moment gebeurt de verwerking van al die ingevulde vragenlijsten nog voor een stuk manueel. Dat willen we veranderen, net als de manier waarop zo’n vragenlijst ingevuld wordt.

We gaan samen met een Leuvens bedrijf een online platform ontwikkelen dat gebruiksvriendelijker is. Een platform die ook buiten Stijn vzw door duizenden zorgverleners in Vlaanderen en Nederland gebruikt kan worden om de zorgkwaliteit voor zorggebruikers te verbeteren.

We krijgen daarbij financiële hulp van Interreg Vlaanderen-Nederland en mogen ook rekenen op begeleiding door de zorgproeftuin Happy Aging van In4Care.

We zijn blij, dankbaar en vooral heel benieuwd waar deze samenwerkingen ons gaan brengen.