31-01-2019 De karnavalsgekte voor 2019 is gestart  15 foto's

  Woensdag 30 januari werd het prinsenpaar voor 2019 gekozen.

Inderdaad, slechts één paar. Uitzonderlijk, want zolang karnaval op Sint Oda gevierd wordt,

is het nog nooit gebeurd dat het personeel geen kandidaten afvaardigde om op te komen als prinsenpaar.

Het showelement van dit jaar was een heuse dansmarathon.Deze werd gepresenteerd door het inmiddels welgekende ex-prinsenpaar Marijke en Davy.

De Spoortrappers, de Zwiebertjes, de Meulenwiekers, de Gezellen van Taxandrië en keizer Willy met zijn gezellin Chris zorgden weer mee voor de carnavalsfeer in de zaal. Waarvoor natuurlijk onze welgemeende dank.

Ondertussen waren de stemmen geteld door de raad van elf, en onder hun waakzaam oog werd de uitslag bekend gemaakt.

Romano van de Haag en Simonne van Berg 4 werden geschikt bevonden om de prinsentitel te dragen gedurende de komende 12 maanden. Martine en Dominique van Berg 3 grepen juist naast de titel.

Nu wordt het uitkijken naar de carnavalstoet, die hopelijk weer veel publiek zal trekken, op dinsdag 5 maart 2019 vanaf 13.00u in de straten rond St.-Oda. 

11-12-2018 Personeelsfeest 2018  15 foto's

  Op 30 november ging het jaarlijks personeelsfeest door in Goolderheide. In de grote, mooi aangeklede zaal werden zo'n 400 personeelsleden in de watten gelegd. Bij aankomst waren alle tafels voorzien van heerlijke tapas om in de sfeer te komen. Na de voorstelling van het Pekaatje, de organiserende personeelskring, werden de jubilarissen van het jaar even in de kijker en in de bloemetjes gezet. Al vlug kon iedereen aanschuiven aan het rijkelijk gevuld buffet. Gedurende de ganse avond kon men zich, al dan niet voorzien van enkele attributen, laten fotograferen aan de opgestelde flitspaal, wat natuurlijk gezellige, leuke foto's opleverde. Tussen het dansen door nodigde het ruime dessertenbuffet nog eens uit tot aanschuiven. 

30-11-2018 Sinterklaas bezoekt Sint Oda  15 foto's

  Speciaal voor de bewoners van Sint Oda kwam de goede Sint met zijn gevolg al een week vóór 6 december op bezoek. De ganse dag kregen zij spannende verrassingsaktiviteiten af te handelen. Tijdens de voormiddag werd een heuse danswedstrijd gehouden tussen bewoners en Pieten. 's Namiddags moesten behendigheidsspelletjes uitmaken wie de beste was.

In de vooravond stopte het gezelschap nog bij de kinderen van het Meulke. En ook daar niets dan gelukkige gezichten. 

21-08-2018 Lindelkermis  15 foto's

  Op dinsdag 21 augustus was Sint Oda, zoals elk jaar, te gast op Lindelkermis. Ook het mooie weer was dit jaar van de partij. Na een wandelingetje of een ritje met de bus kwamen de leefgroepen aan op de kermis. Na een eerste versnapering op één van de terrassen was het tijd om van de enkele attracties, die open waren, gebruik te maken. Er werd zichtbaar genoten, zowel door de bewoners als de begeleiders. De namiddag werd, hoe kan het ook anders, afgesloten met heerlijke smoutebollen en een fris drankje. 

05-04-2018 Paasbrunch  15 foto's

  Donderdag 5 april, terwijl de meeste bewoners nog aan 't wakker worden waren, gonsde het al van bedrijvigheid in alle leefgroepkeukens. Heel wat therapeuten bereidden er een heerlijk paasontbijt voor onze lekkerbekken. Nadat iedereen gewassen en gekleed was kon men genieten van fijne hapjes en drankjes. Op het Heultje hield men een echte middagbrunch. Zij kregen nog een extra versgemaakte soep voorgeschoteld. Dat was genieten! 

05-04-2018 Do the wellfie - soep  15 foto's

  Op dezelfde dag als de paasbrunch voor onze bewoners maakten directieleden van Sint Oda een heerlijke verse tomatensoep met ballekes en croutons klaar. In het kader van "Do the wellfie" met de bedoeling dat het personeel zich goed in zijn vel zou voelen, boden ze aan iedereen die het wilde een gratis kop soep aan. De opkomst was succesvol en de gelukkigen die de soep mochten proeven zagen een vervolg van dit initiatief zeker zitten. 

04-04-2018 Verhuis Berg 5 naar 't Meulke  15 foto's

  Op dinsdag 3 april 2018 verhuisde Berg 5 naar 't Meulke, het eerste gloednieuwe gebouw van een reeks van 6. De voorbereidingen voor deze verhuis waren al enkele weken bezig, maar dankzij de inzet van het leefgroeppersoneel en de onmisbare hulp van de technische dienst en de poetsdames slaagde men erin om op één dag alles over te brengen en te installeren.

Tijdens het welverdiende pauzemoment 's middags werd de traditionele "verhuisgateau" overhandigd aan de harde werkers en de nieuwe bewoners van Meulke 1 en 2. Proficiat! 

08-03-2018 Meulke 1 en 2 - Het aftellen is begonnen  15 foto's

  Als alles volgens plan verloopt zal een eerste groep bewoners begin april hun intrede doen in het Meulke. De eer valt te beurt aan de jongste bewoners van Sint Oda die momenteel op Berg 5 verblijven. Het Meulke is de eerste van de 6 nieuwbouwpaviljoenen die zijn deuren zal openen. Op het eerste zicht is er nog wel wat werk te verrichten, maar de mensen van onze technische dienst kennende gaat dit succesvol lukken. We wensen het leefgroeppersoneel en hun bewoners een heel vlotte verhuis toe. 

© vzw Stijn - 2019