09-05-2019 Klanklandschap in Sens city  15 foto's

  Woensdag 8 mei werden de bewoners van Sint Oda verrassend getracteerd op een muzikaal evenement. Enkele groepen jongeren van de Kunstacademie Noord-Limburg (KANL) hadden zich verdeeld over verschillende zalen in Sens city om zo een klanklandschap te creëren.

Dat iedereen er van genoten heeft getuigden de reacties van begeleiders, ouders en vrijwilligers. We kijken alvast uit naar misschien nog eens een vervolg. 

08-05-2019 Mariaviering aan het buurtkapelletje  15 foto's

   

Naar jaarlijkse traditie trokken dinsdag 7 mei zo'n honderdtal bewoners van Sint Oda en hun begeleiders via het fietspad door de bosrijke omgeving naar de buurtkapel "O.-L.-Vrouw van Rozen".

Daar werden ze opgewacht door een groepje buurtbewoners die het kapelletje en de omgeving onderhouden. Na een korte gebedsdienst , geleid door enkele mensen van de pastorale werkgroep, genoten de aanwezigen van een lekkere wafel of een koek, en een frisdrankje aangeboden door het buurtcomité. Mede dankzij het toch wel verrassende droge en ideale weer was dit nog maar eens een fijne namiddag waar iedereen van genoten heeft. 

13-03-2019 Een erg mooie carnavalstoet 2019  15 foto's

  Dinsdag 5 maart trok de carnavalstoet van Sint Oda er weer op uit. Tussen de buien van de voormiddag en die van 's avonds bleef het 's namiddags droog met zelfs wat zon. Het publiek stond massaal langs het parcours en de groepen zagen er schitterend uit. Uit de veelkleurige, gevarieerde en fantasierijke stoet selecteerde een jury de winnende deelnemers.

Onder het goedkeurend oog van ons prinsenkoppel Romano en Simonne werden de prijzen uitgereikt. Op de derde plaats eindigde de Adelberg met "Levenskunstenaars". De tweede plaats werd ingenomen door Hei 3 met "Asterix en Obelix". Als winnaar kwam de Vloeter uit de bus met "Wij zetten de bloemetjes buiten".

Natuurlijk een dikke proficiat aan iedereen die van deze stoet weer een erg mooi gebeuren maakte. 

31-01-2019 De karnavalsgekte voor 2019 is gestart  15 foto's

  Woensdag 30 januari werd het prinsenpaar voor 2019 gekozen.

Inderdaad, slechts één paar. Uitzonderlijk, want zolang karnaval op Sint Oda gevierd wordt,

is het nog nooit gebeurd dat het personeel geen kandidaten afvaardigde om op te komen als prinsenpaar.

Het showelement van dit jaar was een heuse dansmarathon.Deze werd gepresenteerd door het inmiddels welgekende ex-prinsenpaar Marijke en Davy.

De Spoortrappers, de Zwiebertjes, de Meulenwiekers, de Gezellen van Taxandrië en keizer Willy met zijn gezellin Chris zorgden weer mee voor de carnavalsfeer in de zaal. Waarvoor natuurlijk onze welgemeende dank.

Ondertussen waren de stemmen geteld door de raad van elf, en onder hun waakzaam oog werd de uitslag bekend gemaakt.

Romano van de Haag en Simonne van Berg 4 werden geschikt bevonden om de prinsentitel te dragen gedurende de komende 12 maanden. Martine en Dominique van Berg 3 grepen juist naast de titel.

Nu wordt het uitkijken naar de carnavalstoet, die hopelijk weer veel publiek zal trekken, op dinsdag 5 maart 2019 vanaf 13.00u in de straten rond St.-Oda. 

11-12-2018 Personeelsfeest 2018  15 foto's

  Op 30 november ging het jaarlijks personeelsfeest door in Goolderheide. In de grote, mooi aangeklede zaal werden zo'n 400 personeelsleden in de watten gelegd. Bij aankomst waren alle tafels voorzien van heerlijke tapas om in de sfeer te komen. Na de voorstelling van het Pekaatje, de organiserende personeelskring, werden de jubilarissen van het jaar even in de kijker en in de bloemetjes gezet. Al vlug kon iedereen aanschuiven aan het rijkelijk gevuld buffet. Gedurende de ganse avond kon men zich, al dan niet voorzien van enkele attributen, laten fotograferen aan de opgestelde flitspaal, wat natuurlijk gezellige, leuke foto's opleverde. Tussen het dansen door nodigde het ruime dessertenbuffet nog eens uit tot aanschuiven. 

30-11-2018 Sinterklaas bezoekt Sint Oda  15 foto's

  Speciaal voor de bewoners van Sint Oda kwam de goede Sint met zijn gevolg al een week vóór 6 december op bezoek. De ganse dag kregen zij spannende verrassingsaktiviteiten af te handelen. Tijdens de voormiddag werd een heuse danswedstrijd gehouden tussen bewoners en Pieten. 's Namiddags moesten behendigheidsspelletjes uitmaken wie de beste was.

In de vooravond stopte het gezelschap nog bij de kinderen van het Meulke. En ook daar niets dan gelukkige gezichten. 

© vzw Stijn - 2019