Ik wil vrijwilliger worden

In Sint Oda werken er heel wat personeelsleden die zich allemaal inzetten voor het welzijn van de bewoners. Dit is echter onvoldoende, zeker als we de bewoners iets extras willen bieden. Er zijn een aantal activiteiten die we slechts kunnen realiseren met de daadwerkelijke hulp van mensen die zich belangeloos willen inzetten. Vrijwilligers zijn belangrijk, niet alleen omwille van hun inzet, maar ook vanuit de meerwaarde die hun aanwezigheid hier meegeeft aan de bewoners.

Voor welke activiteiten zoeken wij vrijwilligers?
In Sint Oda worden dagelijks meer dan 260 personen met een handicap begeleidt en al deze bewoners zijn uniek op hun manier. Daarom zoeken wij ook vrijwilligers voor de meest uiteenlopende activiteiten. Voor iedere vrijwilliger hebben we wel een activiteit wat hem of haar aanspreekt. Zo zoeken wij bijvoorbeeld: wandelhulpen, zwemhulpen, hulp bij uitstappen, avondcafé, muziekhulpen, individuele hulpen, fietsclub hulpen, busbegeleiders, gezelschapsdames-heren  … Je kunt het zo gek niet bedenken of we zoeken er iemand voor.

Ben jij een vrijwilliger die eerder praktisch gericht is en niet direct met de bewoners iets wil doen maar toch zijn steentje wil bijdragen. Dan kan je je opgeven als vrijwilliger voor steunacties of tuindagen, lotjesverkoop of tooghulp, afwashulp of bloemschikken, knutselhulp of andere niet-bewonersgerichte taken.

Leeftijd van geen belang?
Denk je dat je te oud of te jong bent voor vrijwilligerswerk op Sint Oda dan heb je het mis. Sint Oda zoekt mensen van alle leeftijden. De enige vereiste is dat je het hart op de juiste plaats draagt.

Ben je voor jezelf dus op zoek naar een passende vrijwilligerstaak dan kan je via het vrijwilligers invulformulier vrijblijvend meer informatie bekomen. Verder kan je ons ook bellen via het telefoonnummer 011 64 28 60 of schrijven naar Dave Walbers, verantwoordelijke personeel, Breugelweg 200, 3900 Overpelt, of via mail : klik hier. Je wordt steeds uitgenodigd voor een gesprek en samen zoeken we naar de meest geschikte activiteit voor jou.

Want door een beetje vrije tijd te geven, krijg je rijkdom vanbinnen terug.


© vzw Stijn - 2019