Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

De Witte Mol-medewerkers herhalen historische wandeling uit begindagen

27/05/2024

In 1999, exact 25 jaar geleden, opende dienstencentrum De Witte Mol de deuren. Om die start te vieren, trokken de allereerste personeelsleden samen op wandel. 33 km lang, van Sint Oda (het dienstencentrum van waaruit Stijn vzw is ontstaan) naar de Witte Mol. Een wandeling die het begin van iets moois symboliseerde, een wandeling om banden te smeden.

25 jaar later is De Witte Mol als zorgverlener een gevestigde waarde voor mensen met een ernstig meervoudige en matige tot diep verstandelijke beperking of een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). En de banden van toen zijn alleen maar hechter geworden.

2024 is daarom een feestjaar voor personeel en zorggebruikers, want er zijn gigantische stappen vooruit gezet. Tussen alle geplande feestelijkheden was alvast één dag gereserveerd om die wandeling van toen nog eens over te doen.

Afgelopen vrijdag was het zover: een groep dappere medewerkers trotseerde regen en wind, 33 km aan een stuk. Van doorzettingsvermogen gesproken. Maar laat dat nu net een eigenschap zijn waarin de medewerkers van De Witte Mol en Stijn vzw uitblinken.

Op naar de volgende 25 jaar!