Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Expertise

Zorgtools

Om de kwaliteit van onze zorg te verbeteren ontwikkelen we zelf zorgtools of werken we hiervoor samen met onze partners

Enkele voorbeelden van schalen/instrumenten die in Stijn vzw of met onze medewerking werden ontwikkeld:

CC_OND_Interregvlaned_project_cmyk_pos.png

Dankzij de steun van CrossCare 2.0 kan Stijn vzw de handen in elkaar slaan met Statik, een Leuvense B corp die inzet op digitale projecten die de wereld echt vooruithelpen. Statik zal samen met Stijn vzw een gebruiksvriendelijke online interface ontwikkelen waarbij zorgverleners heel laagdrempelig informatie in de zorgtools kunnen invoeren en ook onmiddellijk de nodige visuele feedback met aandachtspunten krijgen. Zo blijven zorgverleners alert op risico’s en zien ze direct waar ze nog een positieve impact op de zorgkwaliteit kunnen hebben. 

CC_OND_Statik_Happy_Aging_logo_small.jpg

De samenwerking tussen Stijn vzw en Statik beperkt zich niet louter tot het ontwikkelen van een digitale interface. Doorheen heel het traject zullen Stijn vzw en Statik worden bijgestaan door de zorgproeftuin van In4care vzw, Happy Aging, die haar expertise in gebruikersinterviews, co-creatiesessies, demosessies en live testen ter beschikking stelt. Zo kan de digitale interface maximaal worden afgestemd op de noden van zorgverleners en kan het digitale platform na de ontwikkeling ook onmiddellijk en duurzaam worden ingebed in de zorgpraktijk.

Het ambitieuze doel van het CrossCare 2.0 project is om de digitale interface niet alleen binnen Stijn vzw te implementeren, maar ook om in heel Vlaanderen en Nederland duizenden zorgverleners te ondersteunen en de zorgkwaliteit voor cliënten te verbeteren.